Vastuullisuus

Paikallisesti tuotettua aurinkovoimaa

Käytämme kaikessa toiminnassamme 100 % uusiutuvaa vesivoimaa ja aurinkoenergiaa.  Keväällä 2021 aloitimme Raaseporin Energia Oyn kanssa aurinkosähköyhteistyön. Raaseporin Energia rakentaa aurinkovoimalan Tammisaaressa aivan Delipapin vaippatehtaan viereen. Aurinkopuistosta on vedetty omat sähkökaapelit kytkettäviksi vaippatehtaamme sähköliittymään, jotta aurinkosähkö tulee suoraan käyttöömme. Jatkossa Suomen ainoa vaippatehdas pyörii siis osittain paikallisesti tuotetulla aurinkoenergialla.

Haluamme varmistaa, että olemme edelläkävijä omassa toiminnassamme ja voimme toimittaa kestävästi tuotettuja ja parhaasta laadusta valmistettuja vaippoja käyttäjillemme. Yhteistyön kautta saavutamme parhaat tulokset suhteessa ympäristöön ja siihen, mitä jätämme jälkeemme tuleville sukupolville. Siksi investoimme Raaseporin Energian aurinkovoimalaan.

Lue lisää yhteistyöstämme Raaseporin Energian kanssa.

Vastuullisuus

Meille vastuullinen toiminta on sydämen asia ja tavoitteenamme on olla reilu kaikkia kohtaan, olipa kyse sitten ihmisistä tai ympäristöstämme. Tästä syystä valmistamme vain laadukkaita hygieniatuotteita, jotka eivät vahingoita luontoamme ja jotka sopivat myös mitä herkimmälle pohjoismaiselle iholle. Kunnioitamme ympäristöämme ja toiminnassamme otamme huomioon koko tuotteen elinkaaren, aina raaka-aine valinnoista tuotteen hävittämiseen. Meille on myönnetty Pohjoismainen Joutsenmerkki, mutta sen tiukat kriteerit ovat meille vain minimivaatimus ympäristövastuullisuudessa. Haluamme ehdottomasti olla mukana tukemassa suomalaisten perheiden hyvinvointia tarjoten uusia työpaikkoja, ja valitsemalla aina kotimaisen raaka-aineen tai palveluntuottajan, mikäli se on mahdollista. Eettisen ohjeistomme löydät täältä.

Tutustu ympäristö- ja laatupolitiikkaamme täältä.

Joutsenmerkki

Joutsenmerkin tarkoitus on varmistaa tuotteen ympäristövastuullisuus läpi sen elinkaaren, huomioiden tuotantoprosessin, tuotteen käytön ja jätehuollon. Joutsenmerkki on asettanut tarkat ja tiukat kriteerit siitä, mitä tuotteet saavat sisältää ja mitä niihin saa lisätä tuotantoprosessin aikana. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Ja tuotteissa käytetyt materiaalit tulee olla valmistettu pienin päästöin ympäristöä kuormittamatta. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään turhia lisättyjä kemikaaleja, kuten voiteita tai hajusteita. Tarkemmin voit Joutsenmerkin kriteereihin tutustua tästä.

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto

Allergia-, Iho- ja Astmaliitto voi myöntää Allergiatunnuksen puolueettomasti tutkituille ja turvallisille tuotteille. Tunnus takaa, että tuotteet ovat turvallisia ja täyttävät tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit. Allergiamerkityt naisten hygieniatuotteet ja vauvan vaipat eivät saa sisältää mitään hajusteita, eikä muitakaan helposti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet ja Muumi Baby -vaipat ovat allergiamerkittyjä ja ne sopivat myös mitä herkimmälle iholle. Me teemme jatkuvaa yhteistyötä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa, jotta voimme kehittää tuotteitamme vieläkin parempaan suuntaan.

Kotimainen tuotanto

Avainlippu on merkki siitä, että tuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa, työllistäen samalla suomalaisia työntekijöitä. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja se todistaa luotettavasti tuotteen kotimaisuuden. Meidän Muumi Baby -vaipat ja Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet valmistetaan Suomessa, vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Pyrimme suosimaan kotimaisia raaka-aine valmistajia, tukien samalla valinnoillamme suomalaista työllisyyttä. Muihin avainlipputuotteisiin voit tutustua täällä.

Sertifioitua vesivoimaa

Käytämme tuotannossamme sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuvaa energiaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tällä valinnalla pienennämme hiilijalanjälkeämme 285 CO2 –tonnia vuodessa. Tämä vastaa 100 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä tai 1,4 miljoonan kilometrin pituista ajelua bensiinikäyttöisellä autolla!

Yhteisen hyvän puolesta

Tavoitteemme on olla tukemassa meille tärkeitä asioita, parhaiden mahdollisuuksien mukaan, ja lahjoitamme tuotteitamme valittuihin hyväntekeväisyyskohteisiin. Hyväntekeväisyyskohteemme vaihtelevat laajasti Suomesta aina kehitysmaihin asti, olemme muun muassa olleet mukana tukemassa tai tuemme jatkuvasti Mannerheimin Lastensuojeluliittoa, Hope Ry:tä ja Lastensairaala 2017 -projektia Muumi Baby vaipoillamme. Meille on ensiarvoisen tärkeää, että tukemamme kohteet täyttävät meille tärkeät arvot ja voimme ylpeänä sanoa tukevamme heitä. Tuemme myös koulujen terveyskasvatusta jakamalla Vuokkoset-tuotenäytteitä ja Vuokko klubi-oppaita, jotka tukevat nuoria aikuiseksi kasvamisen aallokossa. Vuokkoset -nettisivuiltamme nuoret pääsevät tutustumaan kuukautisiin, sillä tiedämme, että ensimmäiset kuukautiset voivat nolottaa ja kaikilla ei ole henkilöä jonka kanssa keskustella asiasta.

Kehittämässä seuraavaakin 100 vuotta Suomelle

Olemme jo useita vuosia tehneet yhteistyötä oppilaitosten kanssa tarjoamalla projekteja opintojaksoja varten. Opiskelijat saavat näin arvokkaita työelämälähtöisiä tehtäviä, ja me saamme uusia näkemyksiä toimintaamme. Haluamme osaltamme auttaa myös kehitysvammaisten työllistymistä, joten yhdessä Kirkkonummen Työkeskuksen kanssa tarjoamme heille mahdollisuuden osallistua esimerkiksi näytteiden pakkaamiseen. Näin kehitysvammaisillakin henkilöillä on mahdollisuus kokea oman työn merkitys. Lisäksi työllistämme näytteiden pakkauksella urheiluseuroja. Haluamme olla mukana rakentamassa Suomen tulevaisuutta ja siksi tarjoamme työllistymismahdollisuuksia tulevaisuuden toivoille.

Ilmoituskanava

Olemme ottaneet käyttöön whistleblowing-ilmoituskanavan, jonne voi ilmoittaa havaitsemastasi vastuuttomasta toiminnasta tai väärinkäytöksestä. Ilmoituskanavan löydät täältä: https://app.easywhistle.com/report/delipap/

Voit jättää ilmoituksen joko anonyymisti tai omalla nimelläsi. Ilmoitusmenettely on salattu ja suojattu salasanalla ja sitä hoitaa ulkopuolinen kumppani (EasyWhistle) nimettömyyden varmistamiseksi ja kaikki ilmoitukset käsitellään luottamuksellisesti eikä ilmoituksen tekijää voi jäljittää. Muista ottaa järjestelmästä saatu tunniste talteen itsellesi, jotta pääset katsomaan käsittelyprosessin etenemistä ja vastausta.

Suhtaudumme vakavasti kaikkeen laittomaan, epäeettiseen ja muuhun toimintaohjeidemme vastaiseen toimintaan ja kannustamme tuomaan ne tietoomme aina, kun siihen on perusteltu epäilys. Väärinkäytösepäilyjen ilmoituskanavan käyttöönotto perustuu EU:n Whistleblower-direktiiviin. Lue direktiivistä lisää täältä.

Huomioithan, että tavanomaista asiakaspalautetta voit antaa niihin tarkoitettujen kanavien kautta.