Joutsenmerkki

Joutsenmerkin tarkoitus on varmistaa tuotteen ympäristövastuullisuus läpi sen elinkaaren, huomioiden tuotantoprosessin, tuotteen käytön ja jätehuollon. Joutsenmerkki on asettanut tarkat ja tiukat kriteerit siitä, mitä tuotteet saavat sisältää ja mitä niihin saa lisätä tuotantoprosessin aikana. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään terveydelle tai ympäristölle haitallisia aineita. Ja tuotteissa käytetyt materiaalit tulee olla valmistettu pienin päästöin ympäristöä kuormittamatta. Joutsenmerkityt tuotteet eivät saa sisältää mitään turhia lisättyjä kemikaaleja, kuten voiteita tai hajusteita. Tarkemmin voit Joutsenmerkin kriteereihin tutustua tästä.

Allergia- ja Astmaliitto

Allergia- ja Astmaliitto voi myöntää Allergiatunnuksen puolueettomasti tutkituille ja turvallisille tuotteille. Tunnus takaa, että tuotteet ovat turvallisia ja täyttävät tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit. Allergiamerkityt naisten hygieniatuotteet ja vauvan vaipat eivät saa sisältää mitään hajusteita, eikä muitakaan helposti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet ja Muumi Baby -vaipat ovat allergiamerkittyjä ja ne sopivat myös mitä herkimmälle iholle. Me teemme jatkuvaa yhteistyötä Suomen Allergia- ja Astmaliiton kanssa, jotta voimme kehittää tuotteitamme vieläkin parempaan suuntaan.

Kotimainen tuotanto

Avainlippu on merkki siitä, että tuotteet on valmistettu kokonaan Suomessa, työllistäen samalla suomalaisia työntekijöitä. Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki ja se todistaa luotettavasti tuotteen kotimaisuuden. Meidän Muumi Baby -vaipat ja Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet valmistetaan Suomessa, vain puhtaista ja turvallisista raaka-aineista. Pyrimme suosimaan kotimaisia raaka-aine valmistajia, tukien samalla valinnoillamme suomalaista työllisyyttä. Muihin avainlipputuotteisiin voit tutustua täällä.

Vain sertifioitua vesivoimaa

Käytämme tuotannossamme ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuvaa energiaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Tällä valinnalla pienennämme hiilijalanjälkeämme 285 CO2 –tonnia vuodessa. Tämä vastaa 100 sähkölämmitteisen omakotitalon vuosittaista lämmittämistä tai 1,4 miljoonan kilometrin pituista ajelua bensiinikäyttöisellä autolla!

Yhteisen hyvän puolesta

Olemme jo useita vuosia tehneet yhteistyötä oppilaitosten kanssa, tarjoamalla aiheita opintojaksojen projekteja varten. Samalla kun opiskelijat ovat saaneet tärkeitä työelämälähtöisiä projekteja tehtäväkseen, me olemme saaneet uusia näkemyksiä, joita voimme hyödyntää toiminnassamme. Haluamme osaltamme auttaa myös kehitysvammaisia henkilöitä työllistymään, joten tarjoamme Kirkkonummen Työkeskuksen kanssa tukea työllistymiseen tarjoamalla mahdollisuuden osallistua esimerkiksi näytteiden pakkaamiseen. Näin kehitysvammaisillakin henkilöillä on mahdollisuus kokea työn merkitys.