MISTÄ KAIKKI SAI ALKUNSA

Intohimomme on tehdä kotimaisia, turvallisia ja ihoystävällisiä hygieniatuotteita koko perheelle ympäristövastuullisesti.

Tarinamme alkoi 40 vuotta sitten pienestä herkkäihoisesta pojasta, ja hänen innovatiivisestä isästään, Raimo Nuortiesta. Tuohon aikaan markkinoilla ei ollut nykyaikaisia vaippoja, joten vauvoilla käytettiin harsovaippoja, jotka eivät sopineet Raimon pienen pojan, Oskarin, herkälle iholle. Kuten jokainen isä, myös Raimo, halusi varmistaa poikansa hyvinvoinnin, joten hän päätti kehittää täysin uudenlaisen vaipan, joka sopisi lapsen herkälle iholle paremmin. Uusi vaippa paransi pienen Oskarin ihon ja toimivasta keksinnöstään innostuneena Raimo päätti patentoida ideansa ja perustaa oman yrityksen – Delipap Oy:n. Pian tämän jälkeen yritys laajensi valikoimaansa myös naisten hygieniatuotteisiin.

Vielä tänä päivänä seuraamme Raimon jättämiä jalanjälkiä ja valmistamme vain laadukkaita, ihoystävällisiä ja ympäristövastuullisia hygieniatuotteita koko perheen tarpeisiin. Sinäkin olet varmaan kuullut kotimaisista Muumi Baby -lasten vaipoista, Vuokkoset -naisten hygieniatuotteista ja koko perheen Helmi-tuotteista.

Me haluamme helpottaa ja parantaa suomalaisten perheiden arkea tarjoamalla heille kotimaisia, ihoystävällisiä ja ympäristövastuullisia hygieniatuotteita laadusta tinkimättä. Vastuullisesta toiminnastamme johtuen olemmekin saaneet käyttöömme Joutsenmerkin, Avainlipun sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton tunnuksen. Delipap Oy on edelleenkin Nuortien perheen omistuksessa ja tuo leivän myös noin 70 muuhun suomalaiseen perheeseen!

Kehityksemme yrityksenä

1976

Pikkulasten isä ja paperialan asiantuntija, Raimo Nuortie, saa idean käyttää puhdasta uutta paperia vaipan ja terveyssiteen raaka-aineena. Murskattu paperimassa, ns. pehmolevyrakenne, levittää kosteuden tasaisesti vaipan tai terveyssiteen sisään tehden tuotteesta myös herkälle iholle sopivan.

1979

Raimo Nuortie patentoi uuden innovatiivisen pehmolevyrakenne-ideansa ja perustaa oman yrityksen. Hän avaa ensimmäisen vaippatehtaansa Etelä-Suomeen, Nummelaan. Kotimaisesta valmistuksesta kertoo Delipap Oy:lle myönnetty Avainlippu-merkki.

1980

Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet lanseerataan kotimaisille markkinoille. Vuokkoset-tuotteet valmistetaan, lasten vaippojen tapaan, myös Suomessa.

1988

Delipap Oy perustaa uuden isomman vaippatehtaan Lieksaan.

1991

Delipap Oy:n lasten vaipat tuodaan markkinoille Muumi-brändin alle. Ihanat Muumi-hahmot seikkailevat vaippapusseissa ja vaipoissa piristäen niin lasten kuin vanhempienkin arkea.

1996

Delipap Oy:n pääkonttori ja naisten hygieniatuotteiden tehdas siirtyy Nummelasta Veikkolaan.

1998

Muumivaippa saa Allergia-, Iho- ja Astmaliiton merkin käyttöoikeuden ensimmäisenä vaippana Suomessa. Allergia-, Iho- ja Astmaliitto voi puolueettomasti myöntää Allergiamerkin tutkituille ja turvallisille tuotteille. Merkki takaa, että tuotteet ovat ihoystävällisiä ja sopivat mitä herkimmälle iholle!

2001

Delipap hankkii housuvaippakoneen ensimmäisenä toimijana Pohjoismaissa. Perustaja, Raimo Nuortie, siirtyy hallituksen puheenjohtajaksi ja hänen herkkäihoinen poikansa, Oskari Nuortie, aloittaa uutena yrityksen toimitusjohtajana.

2003

Delipap Oy saa ISO 9001 laatusertifikaatin, joka takaa tuotteiden ja niiden valmistusprosessien korkean laadun.

2006

Delipap Oy saa ensimmäisenä valmistajana maailmassa Joutsenmerkin kuukautissuojille.

Delipap Oy on myös yksi ensimmäisisistä vaippoja valmistavista yrityksistä, jolle Joutsenmerkki myönnetään.

2007

Suomen ainoa kertakäyttöisten vaippojen tehdas muuttaa Tammisaareen ja avaa ovensa lokakuussa.

2009

Delipap Oy tuo markkinoille, ensimmäisenä pohjoismaisena valmistajana, täysin biohajoavan
naisten hygieniatuotteiden sarjan: Vuokkoset 100% Bio.
Samalla Muumi-vaippoihin vaihdetaan biohajoava pakkauspussi.

2010

Molemmissa tuotantolaitoksissa siirrytään käyttämään ainoastaan sertifioitua, vesivoimalla tuotettua sähköä.

Vesivoima on uusiutuva energianlähde, josta ei synny lainkaan haitallisia hiilidioksidipäästöjä ilmakehään tai ympäristöön.

2013

Delipap Oy tekee historiansa suurimman investoinnin ja hankkii täysin uuden teippivaippakoneen Tammisaaren tehtaalle. Kone tuottaa jopa 550 kappaletta vaippoja minuutissa.

2014

Uusi tuotantolinja käynnistyy ja täysin uudistettu, laadukkaampi ja aiempaa pehmeämpi Muumi Baby -teippivaippa tuodaan markkinoille.

2015

Toinen Raimon kaksostyttäristä, Sanna Karhu, siirtyy yrityksen johtoon. Oskari siirtyy hallituksen jäseneksi.

2016

Vuokkoset -naisten hygieniatuotteet uudistetaan ja tuodaan markkinoille uusissa pakkauksissa. Kaikki Vuokkoset-ohutsiteet ja pikkuhousunsuojat ovat Joutsenmerkittyjä ja kehitetty yhteistyössä Suomen Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.