Muumi Baby- vaipat ovat nyt 100% hiilineutraalit!

26.05.2021

Kotimaiset Muumi Baby -vaipat ovat nyt 100 % hiilineutraaleja, jotta maapallomme pienet asukit saisivat nauttia puhtaasta luonnosta myös tulevaisuudessa. Meillä joukko rakastavia äitejä ja isiä valmistaa Muumi Baby vaippoja Suomen ainoassa vaippatehtaassa Tammisaaressa yli 40 vuoden kokemuksella.

Me Muumi Babyllä haluamme panostaa lastemme tulevaisuuteen jokapäiväisillä teoilla jo nyt – ei vasta tulevina vuosikymmeninä. Siksi vaippojemme valmistuksessa huomioidaan koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta, jotta myös seuraavat sukupolvet voisivat nauttia yhteisestä luonnostamme.

Muumi Babyn hiilineutraalisuus syntyy muun muassa näistä teoista:

  • Vaippojen valmistuksessa käytetään vain FSC-sertifioitua suomalaista selluloosaa, joka saadaan kestävästi hoidetuista metsistä.

  • Vaipat valmistetaan Suomen ainoassa vaippatehtaassa, joka pyörii sertifioidulla vesivoimalla tuotetulla sähköllä. Tästä ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä.

  • Muumi Baby -vaipan valmistuksesta ei päädy jätettä kaatopaikalle, vaan kaikki tuotantojäte kierrätetään tai poltetaan energiaksi.

  • Kotimainen valmistus takaa Suomessa lyhyet kuljetusmatkat, joista syntyvät päästöt on minimoitu.

  • Muumi Baby -vaippojen pussi on täysin biohajoava, joten sen voi uusiokäyttää vaikka biojätepussina.

  • Näiden konkreettisten tekojen jälkeen jäljelle jäävä pieni määrä hiilipäästöjä kompensoidaan suosimalla YK:n Climate Neutral Now -ohjelman Gold Standard -sertifioituja projekteja.

Muumi Baby -vaippojen hiilineutraalisuus on iso askel ja konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Me emme kuitenkaan tyydy tähän, vaan teemme koko ajan työtä entistäkin vastuullisempien vaippojen eteen. Toinen tärkeä viimeaikainen kehitysaskeleemme oli aurinkovoiman käyttöönotto keväällä 2021.