Aidot tekomme 2021

23.12.2021

Ympäristö ja luonnon kunnioittaminen ovat meille Delipapilla sydämen asia ja haluamme ottaa nämä huomioon kaikessa toiminnassamme.

Suomen ensimmäiset hiilineutraalit vaipat ja kuukautissuojat

Vuoden 2021 yksi merkittävimmistä vastuullisuusteoistamme liittyy läheisesti ympäristöstämme huolehtimiseen: Muumi Baby -vaipat sekä Vuokkoset Bio -tuotteet ovat nyt täysin hiilineutraaleja! Tammisaaren tehtaalla valmistettavat Muumi Baby -vaipat ovat olleet 100 % hiilineutraaleja vuoden 2021 alusta lähtien, ja Veikkolan tehtaalla valmistettavat Vuokkoset Bio -tuotteet syyskuusta 2021 lähtien. Tuotteidemme valmistuksessa huomioidaan koko tuotteen elinkaari ympäristön kannalta, jotta myös seuraavat sukupolvet voisivat nauttia ihanasta yhteisestä luonnostamme. Muumi Baby -vaippojen ja Vuokkoset Bio -tuotteiden hiilineutraalisuus on iso askel ja konkreettinen teko puhtaamman tulevaisuutemme puolesta. Me emme kuitenkaan tyydy vain tähän, vaan kehitämme jatkuvasti toimintaamme entistäkin vastuullisempien tuotteiden puolesta.

Turvalliset tuotteet

Tuotteemme eivät sisällä ihmiselle tai ympäristölle haitallisia turhia kemikaaleja, kuten hajusteita, tuoksuja, valkaisuaineita tai väriaineita. Käytämme tuotteissamme kloorivalkaisematonta FSC-sertifioitua selluloosaa, joka tulee suomalaisista havumetsistä. Vuokkoset-tuotteiden sisältämä puuvilla on luonnonmukaisesti viljeltyä ja GOTS-sertifioitua. Eli puuvillan kasvatuksessa ei käytetä mitään tehotuotantoa tukevia kemikaaleja. Kaikilla Vuokkoset- ja Muumi Baby -tuotteillamme on Allergia-, Iho- ja Astmaliiton hyväksyntä sekä Joutsenmerkki.

Vain uusiutuvaa energiaa

Keväällä 2021 aloitimme Raaseporin Energia Oy:n kanssa aurinkosähköyhteistyön. Raaseporin Energia on rakentanut aurinkovoimalan Tammisaareen aivan Delipapin vaippatehtaan viereen. Aurinkopuistosta on vedetty omat sähkökaapelit kytkettäviksi vaippatehtaamme sähköliittymään, jotta aurinkosähkö tulee suoraan käyttöömme. Nykyään Suomen ainoa vaippatehdas pyörii siis osittain paikallisesti tuotetulla aurinkoenergialla. Aurinkoenergian lisäksi käytämme kaikessa toiminnassamme ainoastaan 100 % uusiutuvaa vesivoimaa, josta ei synny lainkaan hiilidioksidipäästöjä aivan kuten ei aurinkoenergiastakaan.

Hyvinvointia tukemassa

Ympäristön lisäksi ihmisten hyvinvointi on meille tärkeää ja olemme tukemassa erilaisia hyväntekeväisyyskohteita. Lahjoitamme tuotteitamme säännöllisesti Hope ry:lle vähävaraisten perheiden tukemiseksi. Loppuvuodesta 2021 teimme lisäksi extra-lahjoituksia tuotteistamme, sillä hygieniatuotteille oli todella kova tarve Hopen asiakasperheissä.

Tukemassa nuorten terveyskasvatusta

Tuemme myös koulujen terveyskasvatusta jakamalla kouluihin Vuokkoset-tuotenäytteitä ja Vuokko klubi -oppaita, jotka tukevat nuoria aikuiseksi kasvamisen aallokossa. Vuokko-klubi opas on tehty yhteistyössä seksuaalikasvattaja Taseksin kanssa, jonka kanssa teemme myös muuta yhteistyötä nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi.

Tietoisuuden lisääminen

Marraskuussa Vuokkoset-brändi oli mukana tukemassa eturauhassyöpä-kampanjaa jakamalla somessa tietoisuutta tästä salakavalasta sairaudesta ja osaltamme halusimme kannustaa ihmisiä eturauhassyöpätestiin.

Onnellinen vanhuus

Tänä jouluna tuemme ystävyyttä yli ikäpolvien. Lahjoitimme joululahjoihin varatut rahat Gubben Onnellinen vanhuus -hankkeen tukemiseen. Tänäkin jouluna yli 300 000 vanhusta kärsii yksinäisyydestä – Gubbe on uudenlainen ei-sairaanhoidollinen vanhuspalvelu, joka pitää ikäihmisen aktiivisena, auttaa arjen askareissa sekä samalla tuo turvaa koko perhepiirille. Samalla luodaan nuorille merkityksellistä työtä.

Vastuullisuus on yrityksemme DNA:ssa ja jatkamme vastuullisuuden viitoittamalla tiellämme myös tulevaisuudessa, jotta maapallomme olisi tulevillekin sukupolville hyvä paikka elää.